Wednesday, March 17, 2010

Kesah Taja-Menaja JPA&MARA - Akhirnyaaa !

Setelah peristiwa mohon bantuan kepada sesape yang tau pasal Tajaan JPA dan MARA ni , dan setelah keluarnye setetmentt saye yang tersedih tertouching sket sebab macam tak jumpe je jawapan yang di cari dan takde yang sudi bantu , last-last saye sudah ke pangkal jalan . HUH ? haha .

Petang tadi saye sudah selamat menelefon bahagian Tajaan JPA dan MARA dengan penuh dupdapdupdap di hati . Setelah terberjanggut menanti , terbermisai menunggu , atlast talian disambungkan . Saye borak-borak agak lame gak la ngan Puan/Encik di talian tu ade la dalam 5 minit camtu . Lame kan ? ERK , HOHO .

Dalam 5 minit berharga tu sempat la tanya macam-macam . Antara maklumat yang boleh dikongsikan bagi sesiapa yang berminat nak tau mengenai Tajaan JPA / MARA Lepasan STPM 2009 , letscheckitout !

JPA :

  • Lepasan STPM 2009 alert iklan Tajaan JPA sekitar JUNE 2010 ini .
  • Apply Permohonan Tajaan setelah iklan dikeluarkan .
  • Hanya boleh apply Tajaan Ijazah Dalam Negara .
  • Tajaan Ijazah Luar Negara depa tak sediakan untuk kita .
  • Sedih naa ? Takpa-takpa , ok jangan lupe sume !

MARA
:

  • Lepasan STPM 2009 tak payah nak alert apa-apa .
  • Tajaan MARA 2010 hanya untuk SPM School Leaver yang masih fresh .
  • 18/19 years old saje .
  • Kita da tua sket kot kan . Tu yang tak dapat kot kan .
  • Depa tak sediakan untuk kita bukan ja dalam negara punya Tajaan , Luar Negara pon .
  • Sadis naa ? It's okay . Dun cry bebeh !

FINALLY , Terjawab dah sume persoalan . Lega . Alhamdulillah .

p.s : Thanks to blogger yang sudi drop comment ,
kasi response kat previous entry yang mostly berkaitan Tajaan ni .
THANX A LOT yeaa <333
XOXO

10 comments:

ijad said...

cantik foto

Nurika Jianie said...

ehsan encik google :D thnx anyway (:

CircuitBreaker said...

Gud luck la ye..btwy..so..keep up to date la psl jpa tuh eh...nak smbung mne semua da sttle?

zool said...

tahniahla tu..
Bukan senang nak dapat JPA tu.. Hanya insan cemerlang je dpt..
Apa pun selamat belajar .
Belajar baik2 biar hebat.. Jgn jadi cam si Zool tu.. :(

Nurika Jianie said...

CircuitBreaker : Thnx yea... okie , i'll keep uptodate with jpa :D
nk smbung mane tu sume alhamdulillah da settle (: lega lega...

Nurika Jianie said...

Bro Zool : hah tula tu , berdoa sgt2 berpeluang.. Time kasih yea.. Heeeee~

Makiko Saba said...

Selagi ada ruang & peluang, jangan putus asa. I can understand your feeling (read an entry written based on my personal experience: http://makiko-saba.blogspot.com/2010/03/im-not-giving-up-even-after-all.html)

Anyway, congratulation for still showing strong interest to not giving up!!!

jane said...

apa2pon







































gudluck









































nurika



















































bljr































rajin2
































yer












































;)






































bye!










































keh3x~

Nurika Jianie said...

Makiko , thnx a lot yea.. really appreciate that.. (:

Nurika Jianie said...

jane ! thanks to u too kayh ! :D