Wednesday, April 21, 2010

Panggilan Temuduga UM .

Semalam , I call you , you tak answer.. You kata you krroohhh... ahah ! Merapu kejap . Ok , semalam , haa , semalam kan , ala yesterday *erk . Hah , semalam I tergatal tangan nak buka laman bersawang sesawang rasmi , http://upu.mohe.gov.my/ , tiba-tiba keluar iklan Semakan panggilan Temu Duga (Bukan Pendidikan) Kategori Lepasan SPM/Setaraf dan STPM/Setaraf .



Klik-klik . Tekan UM . Haa , alhamdulillah , dapat . Terus termenggigil tangan , bergetar kepala . Apakah yang harus ku lakukan sekarang ?


Ok check list . Letscekitdout :


1. Bulan depan Peperiksaan Pertengahan tahun . I kena set soalan ! Soalan apa den nak buat ni haa . Adeh , bergetar lagi kepala ! Tolong I Cikgu Isza ! ^0^ ( yang ni sangat takde kena mengena ngan MEdSI-MUnsyI-Temuduga kan ? erk)
2. Siapkan hadiah untuk hari Sukan Tahunan Sabtu ni . (yang ni pun takde kena-mengena . Just nak kasi tahu betapa busy-nya I . CEHCEH)
3. Ulangkaji MEdSI .
4. MUnsyI sekali .
5. Kaji pasal kursus temuduga .
6. Kaji pasal isu semasa .
7. Kaji pasal diri sendiri *ehem , perlu kah ? sangat perlu !
8. Kemaskini dokumen dan sijil yang bakal dibawa .
9. Siapkan resume *Encik A , ajar I peliss :P
10. Bertenang . Hadapi dengan senyuman . Diakhiri dengan... TIDOR !



pelangihidupnurika.blogspot.com

Muka I ngah tension serious sebijik camni ! Comel kan ? ^0^


To~do~list kali ni sangat mencabar , lagi-lagi yang nombor sepuluh tu ha kan . HOHOHO .



Ok , kalau ada sesiapa yang sudi kongsi ilmu temuduga ni , harap-harap sudi tinggalkan tips di ruangan komen yea ? Bantuan anda pasti sangat membantu sesiapa sahaja yang singgah PelangiTerangkat untuk dapatkan maklumat tentang ni .



Pssttt... ramai yang berkunjung ke sini semata-mata nak dapatkan info pasal MEdSI dan MUnsyI few days back ! Bukti ? I dapat tahu melalui Traffic dan Keywords di account Nuffnang I ! Glad to help them out ! Kalau saya berpendapat begitu , anda bagaimana pula ?



Apa pun , doakan kejayaan kami yang bakal menduduki ujian MEdSI dan MUnsyI pada hari Sabtu ini , dan doakan kecemerlangan kami yang bakal ditemuduga Isnin depan . Sekian..



pssttt... Cikgu Isza , Kepala Bergetar ,
tertagged nama anda plaks dalam entry kali neh :D

nota kaki ...
All the best semua !
Semoga segalanya bisa baik-baik saja...
Jumpa anda di SMK Teknik Klang dan UM !


13 comments:

cikgu isza said...

salam,
hehehe.. tertag yer.. tak mengapa..
buat soalan maths ker?
kalau saya saya masih pegang dengan sisitem JPU tu. Memang susah mula2 kalau nak set soalan guna sistem tu.. lama2 nanti biasalah.. banyak kebaikan yang diperolehi nanti.. :)

bellar0ssa said...

huhu gudluck adik!

sebelas said...

selamat berjaya duduki exam erk :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

Nurika Jianie said...

wsalam ,
tula , boleh pulak "tertag" hehe
maths ? bukan.. sistem JPU ? haa , info yang menarik ni . nanti nak buat research psl sistem ni sekali la . buat tambah pengetahuan (:
apa pun , terima kasih sudi drop komen kat sini ya cikgu..

Kepala Bergetar said...

hehe tertag KB ek...
btw tahniah, waaa interB.U. di UM ek, 6 tahun dah tak jejak kaki kat sana ;-)

2do list panjang tu, 10 items, tp klu tgk mungkin yg penting2 ada 2-3 kot ek. terutama item no 10 ;-pp
again all de best sis,igt doa kami sentiasa bersama ;-)

psst tgk muka kucheng tu mcm drakula lak hehe

Nurika Jianie said...

sebelas ! thanks taw ! :DDD

Nurika Jianie said...

bellar0ssa | akak chun , makasih byk2 ! muahh skt ! <3

Nurika Jianie said...

KB | terTag , tak sengaja XD wah , warga UM gak ea dulu . wow~ !

haa , nombor sepuluh tu sgt penting ok ! :DDD

thanks a lot yea... erk , tu cube nak kata muka tuan belog ni mcm dracula ke ape tu ? jawab ? HAHA

Kepala Bergetar said...

erk , tu cube nak kata muka tuan belog ni mcm dracula ke ape tu ? jawab ? HAHA
haha jujur ya mmg letak ayat tu dulu, pastu, delete balik, bg clue jer la hehehe ;-ppppp

Nurika Jianie said...

ceyt! HAHAHAHA XD

KaSoT PuTeH said...

tips sms ditemuduga:
1. berikan senyuman kpd org yg nk temuduga awk wlaupun mukenye tdk spt ape yg dihrpkn.
2. jgn tnjukkn ekprssi muke yg nervous wlaupun jntung awk nk terkeluar mse tu dan muke dah bertukar biru.
3. jwb semua soalannya dgn penuh confident dan berwawasan tggi wlaupun soalan die xde kne mngena dgn hdup awk. cthnya: "awk dh kawin?" atau "awk dh mkn? sye blnje awk mkn lps ni nk?". igt, jgn sikit pun gagap sewaktu berckp sbb tkut die igt awk ggap dan trus xjd ajk kuar mkn. heheh.
4. tunjukkn diri awk mmg seorg yg sntiase bersmgt. xtau la cmne crenye itu terpulg kpd awk. bwk bndre m'sia ke, tulis dkt kad manila yg mnyatakn 'saya seorang yg bersemngat' dan gntung kt leher. (^_^)
5. selesai temuduga sblm keluar, puji la sdkt diri si peng-interview tu supye die prasan dan rse dihargai. hahaha.. yg ni xpyah. tp klau rse2 nk buat. sye x lrg.

p/s: ala u. i knw u can do it. jgn ikut la sume tips ni. i mngarut je. hehehe..moga semuanya berjln dgn lncar. CAYOK! CAYOK!

p/s: wooooo...sgt scary muke u ble tension eayh? hahaha..

KaSoT PuTeH said...

tips sms ditemuduga:
1. berikan senyuman kpd org yg nk temuduga awk wlaupun mukenye tdk spt ape yg dihrpkn.
2. jgn tnjukkn ekprssi muke yg nervous wlaupun jntung awk nk terkeluar mse tu dan muke dah bertukar biru.
3. jwb semua soalannya dgn penuh confident dan berwawasan tggi wlaupun soalan die xde kne mngena dgn hdup awk. cthnya: "awk dh kawin?" atau "awk dh mkn? sye blnje awk mkn lps ni nk?". igt, jgn sikit pun gagap sewaktu berckp sbb tkut die igt awk ggap dan trus xjd ajk kuar mkn. heheh.
4. tunjukkn diri awk mmg seorg yg sntiase bersmgt. xtau la cmne crenye itu terpulg kpd awk. bwk bndre m'sia ke, tulis dkt kad manila yg mnyatakn 'saya seorang yg bersemngat' dan gntung kt leher. (^_^)
5. selesai temuduga sblm keluar, puji la sdkt diri si peng-interview tu supye die prasan dan rse dihargai. hahaha.. yg ni xpyah. tp klau rse2 nk buat. sye x lrg.

p/s: ala u. i knw u can do it. jgn ikut la sume tips ni. i mngarut je. hehehe..moga semuanya berjln dgn lncar. CAYOK! CAYOK!

p/s: wooooo...sgt scary muke u ble tension eayh? hahaha..

Nurika Jianie said...

kasot puteh | semestinya tips u ni sgt berguna dan bermanfaat !
aiseh , kena share tips ni kat new entry ni ! HAHA

you , thanks a lot okayh (:
eh , baru tau ke? kalo tak tension lagi scary ok . lalala~