Saturday, May 1, 2010

Bila mereka cakap jangan pergi dan aku pun rasa tak mahu pergi namun terpaksa pergi...

Berbelit tak tajuk entry ? Tak eh . Ok makasih . Tahniah ek sebab boleh paham . I sendiri terpaksa baca berulang kali untuk paham . hoho .



Finally , tamat dah khidmat I sebagai guru sandaran kat Boy School neh . The last day.. ehem.. asek nak jatuh je airmata ni . Mengade tau . Bukan ape , mungkin sebab dah jatoh sayang kat tugas ni , kat skolah ni , kat bebudak tu sume...



pelangihidupnurika.blogspot.com



Kat tempat ni.. I belajar macam-macam . Mula je berkhidmat kat situ , terus I kena belajar macam mana nak mengajar , belajar macam mana nak buat semua tugasan guru yang i ganti tu , belajar macam mana nak tarik minat anak murid I untuk belajar , belajar macam mana handle dorang dan kelas dengan baik , belajar macam mana nak buat mereka duduk diam dan dengar apa yang cuba disampaikan , belajar macam mana nak buat mereka rasa seronok untuk belajar dan belajar macam mana nak didik mereka untuk jadi 'seseorang'...



pelangihidupnurika.blogspot.com



Bercakap mengenai anak murid yang semakin hari semakin menampakkan sifat baik dan peningkatan dalam diri masing-masing buat I rase tak sampai hati je nak tinggalkan dorang . Ada plak yang nangeh bila I cakap.. "Today is my last day teaching all of you here..." *sobsobsob - I pon nak nangeh gak dah rase . "Teacher ! Why laa ? Can't you just stay here and teach all of us till the end ? Don't go la teacher pleasee" Pastu dua tiga orang siap tarik-tarik tangan I waktu I nak kuar kelas tu.. iskkkk :'(



It's a great experience : Berada dalam komuniti para pendidik yang rata-rata berpemikiran luas dan tak pernah lokek untuk kongsi ilmu , pengetahuan dan pengalaman . Siap hulurkan bantuan pulak lagi .



It's a sweet memory : Bila berjaya tinggalkan kenangan yang indah buat sekolah tersebut . Ingat lagi kan kesah I kepenatan kerana sibuk mengajar bebudak Pengakap berkawad ? Dorang dapat 1st Place you ! Betul , tak tipu ! HOHO . Sangat WOW-lah ! *sedikit terkezut apabila mendengarkan berita kemenangan tersebut . huhu~



Last day I kat situ cikgu-cikgu sekolah tu siap buat jamuan dan kasi present sebagai pernghargaan . OHH~ Sangat mengharukan .



pelangihidupnurika.blogspot.com

with 3 Bestari and 3 Harmoni boys
during Moral class , before recess (:
Aaron kat sebelah I buat muka comel je time tu . Alala~
gonna miss them a lot !



pssttt.. Kenangan indah yang takkan sesekali dilupakan .



14 comments:

Mr Kamikaze said...

pasti memberikan pengalaman yg berharga buat awk..

Nurika Jianie said...

yup.. sgt2 berharga.. (=

Chaer_ChA-X said...

huhu so sad..
klo chaer jadi anak murid ika...
konfim chaer x kasi ika pegi....

mikeacap said...

nicely done..:)

WAWA said...

best moment..

•✿•fitri ain•✿• said...

bes nye.. :)

KaSoT PuTeH said...

Congratulations coz u dh tmpuhi semua dgn jyenye. YEAH!! Well Done Cikgu Ika! Well done..

Nurika Jianie said...

chaer | iya ka ? adehhh :D

Nurika Jianie said...

mikeacap | thnx ! (:

Nurika Jianie said...

wawa | yup , takkan dilupakan (:

Nurika Jianie said...

fitri ain | a'ah , mmg best , serius !

Nurika Jianie said...

kasot puteh | thank you so much ! thanks jugak kt u for ur help time i ngah berperang dgn perasaan time neh . huhu~

Kepala Bergetar said...

bestnya jd cikgu ;-)
kaze pun pernah jd cikgu,
'cikgu kelas komputer' part time - 2tahun;-p
murid2 dari budak sekolah hinggalah dah datuk bercucu.. yup, mengajar ni best, mcm2 pengalaman kan NJ..

Nurika Jianie said...

oh really KB ? baru tau (: hee
agak lame tu n musti timba byk pengalaman kan kan ?
best ? ye.. setuju tu..