Friday, May 7, 2010

Hari Pertama Mengajar di Sekolah Perempuan...

Salam . Penat sikit kot hari ni . Nasib baik jari-jemari tak penat untuk menghupdate belog tercinta . Kot-kot pasni busy ka , tak sempat I nak hupdate kang sape susah ? You all gaks sebab rindu kat I an an an ? AHAHA , pasan jap .



Ok , hari tu I dah story-mory tentang pengalaman I mengajar kat Boy School . Kali ni terima tawaran jadi guru sandaran kat Girl School plak . Lain benar situasinya . Serius !



Walaupun I dulu sekolah kat Girl School jugak , walaupun sekolah tu sekolah yang sama I belajar dulu (sejak form 1 sampai I form 6) , tapi sekarang I kembali ke sana sebagai Guru , bukan kanak-kanak ribena lagi . Maka I perlu segera belajar menyelesakan diri kat sana sebagai seorang guru . Sedikit mencabar di situ .



pelangihidupnurika.blogspot.com

"Wahai Pejuang ,
peluang datang menjelang ,
teruja bukan kepalang ,
seperti yang semua bilang ,
kamu pasti bisa Nurika sayang . "


( cubaan motivasi diri sendiri :D )



Wokeh , sampai sini dulu yek ? Nak pi pilih baju untuk dipakai ke Majlis Anugerah Kecemerlangan besok . A'ah , kat sekolah yang same la tuhh . Risau student I rase pelik jeh . Eh apsal cikgu naik pentas amik anugerah pelajar cemerlang . Bebudak je lagi cikgu ni rupanya . Uhuk uhuk . Babai semua !



pssttt... Gembira dapat kembali ke sekolah sendiri .
Cikgu-cikgu sume sangat tak lokek ilmu .
Sedih insan yang tersayang tak dapat hadir bersama I besok .
Sobsobsob :'(

13 comments:

EpoL ჌Madd said...

Bangun...!
selamat pagi cikguuuu...! hehe ^^"

Kepala Bergetar said...

eeelehhh.. tak rindu pun hehee..
tapi slalu gak la jenguk2 blog ni, sehari brapa kali ek ;-p

huhu suh komen blog ika? ehh.. jgn, kang terpaksa buat entry baru, pastu komen 4-5 perenggan haha..
xde la NJ..
semua ok, smlm tgk header jer baru, ni dah ada sangkar itam lak,klu bg rapat ribbon tu dgn border itam tu nampak cam cantek kemas..
lagi apa ek, warna ok, sususan ok terbaekk. lagi emm xda dh. semua ok, A+, nop, A jer hehe.
tapi kan header lama lagi de bomb la NJ..
..ehh ni kaze tgh komen ke ape ni.. emm hahaha

Chaer_ChA-X said...

cikgu2...
nak jadi ank murid bleh..
hahaha

Syafiq Apit said...

insan tersayang??
apit ke??wahahaha..
joke2...
they must be ur parent rite...
=)

TUKANG KATA said...

wah..

selamat bertugas cikgu pelangi..

moga kehadiranmu seindah pelangi menceriakan semua pelajar di sana..

doakan kamu dipermudahkan..ameen!

k.i.w.i said...

just wanna share,just click http://bit.ly/ded7po

Nurika Jianie said...

epol | eheheh :D

Nurika Jianie said...

KB | thnx a lot eh atas pandangan murni anda itu . ika akn perbaiki apa2 yg perlu . tp amik mase sket la . thnx once again !

Nurika Jianie said...

chaer | bleh kot . blueks :P

Nurika Jianie said...

apit | prasan eayh ? :D emmm..

Nurika Jianie said...

Tukang Kata | Terima kasih yaa.. ameen ya rabb... (:

Nurika Jianie said...

K.i.w.i | WEEAVE ?? hoho

KaSoT PuTeH said...

waaaa.... nmpknya byk lg la pengalaman dpt di msukkan dlm kmus hdup awk ni Cik Ika. Hrpnya tiada mslh bsr yg dihdpi spnjg di sekolah. Wish u success sprt sblm2nya. CAYOK! CAYOK! (^_^)