Thursday, September 18, 2014

Srikandi Malaya & Fuchsia.


It’s good to see Srikandi Malaya's official theme/color mewarnai seluruh kampus. Kalau tahun lalu, varsiti tercinta menyaksikan pimpinan Srikandi Malaya membawakan agenda wanita secara amnya dan agenda siswi secara khususnya melalui Ekspresi Srikandi 1.0 – 3.0, Sharing Session with Alumni Siswi, Sambutan Hari Wanita Sedunia, Pink For October, Kempen Kesedaran Kanser, Sukarelawan Bencana Banjir, Rally Pidato Siswi Nasional, Talk by Pink Unity, Occupy Gazebo, dan Sharing Session by IniAnwarHadi sebagai kemuncak Ekspresi Srikandi.

Jemputan untuk Srikandi Malaya hadir ke pejabat Perdana Menteri bersama barisan Srikandi Nasional IPTA tahun lalu adalah satu pengalaman berharga yang tidak dapat dilupakan. Diberi ruang dan peluang berkongsi buah fikiran mengenai isu siswi hari ini adalah satu penghormatan yang telah diberikan kepada pimpinan Srikandi Malaya.

Srikandi Malaya hari ini meneruskan legasi kepimpinan siswi dengan Sukarelawan Dapur Jalanan, Srikandi I Spread The Love, Mother’s Day Photobooth, Sambutan Hari Wanita Sedunia, Sukarelawan Ramadan dan pelbagai program lagi yang telah direncanakan. 

Srikandi Malaya dilihat terus yakin untuk maju ke hadapan bersama Hewi Pmium yang turut bersama-sama Srikandi Malaya membawa rona warna yang sama dalam mewarnai kampus. 

Saya percaya bahawa usaha ini adalah satu penghormatan kepada Srikandi Malaya dalam mengibar sayap kepimpinan siswi membawa siswi Universiti Malaya mara, cakna dan siap sedia mendepani tantangan. 

Srikandi Malaya, moga sedia membawa perubahan.

No comments: